Simon's Bilverkstad

Service

Vi utför alla typer av service, från olje/filterbyten till kamremsbyten. Servicen utförs efter tillverkarens rekommendationer. Vi följer tillverkarens serviceschema och vi lägger även till ytterligare punkter för att få en total koll på bilens kondition

Diagnos av bilens elektronik

Vi på Simon’s Bilverkstad kan erbjuda snabb felsökning och diagnos av bilens elsystem och elektronik. Till vår hjälp har vi den allra senaste testtekniken. I vår verkstad kan du även få hjälp med diagnos av t.ex bilens batteriladdningssystem och start- och tändsystem.

Diagnos av bensinmotorer och dieselmotorer

Arbetar din motor optimalt, med rätt funktion och maximal prestanda? En fullt fungerande motor är av största vikt för en jämn gång och en god bränslekonomi. Våra experter kan hjälpa dig med diagnos av tändningssystem, bensininsprutningssystem och dieselinsprutningssystem, insugssystem och avgassystem samt kontroller av avgaser och emmision.

Underhåll och kontroll av bilen

Hos oss får du alltid kvalitetsservice och reservdelar till bra priser, oavsett om din bil drivs av bensin eller diesel. Om du är en smart bilägare vet du förstås att regelbunden bilservice förlänger din bils livslängd och ger dig ett mer problemfritt bilägande. En bra tumregel kan vara att kontrollera bilen inför vintern och sommaren eller innan du ger dig ut på semestervägarna. Vi kan också utföra anpassad bilservice efter servicebok eller elektroniskt intervall

Mekaniska bilreparationer

Även om moderna bilar är högteknologiska finns det många mekaniska komponenter som utsätts för slitage under årens lopp. Vi har attraktiva paketerbjudanden för reparation eller byte av till exempel avgassystem, stötdämpare, servosystem och hjullager. Även motorns mekaniska delar som kylsystem, insugningselement och kam- och drivremssatser reparerar eller byter vi åt dig om det skulle behövas.

Bromsservice och bromsreparationer

Bilens bromsar måste fungera tillförlitligt i alla lägen. Simon’s Bilverkstad utför professionella bromsreparationer och bromsservice på både mekaniska och hydrauliska bromssystem och kan byta ut slitdelar som bromsbelägg, bromsskivor och bromsok. Vi gör även reparationer av säkerhetssystem som ABS. Hos oss får du bromsservice och bromsreparationer som du kan lita på.

Service av avgassystem

Behöver du byta eller se över ditt avgassystem? Simon’s Bilverkstad hanterar alla typer av avgassystem för alla bilmärken. Vi använder uteslutande märkesreservdelar av högsta kvalitet. Du kan också få hjälp med att lösa problem med katalysatorer, lamdasystem och dieselpartikelfilter. Ett nytt avgassystem kan ofta betala sig genom att motorn arbetar mer effektivt och att bränsleekonomin blir bättre. En annan viktig aspekt är att miljöpåverkan blir mindre. Om du misstänker att ditt avgassystem läcker är det viktigt att du inte kör med det för länge utan åtgärd. Avgaserna innehåller hälsovådlig kolmonoxid som ibland kan hitta in i kupén.

Fråga gärna efter våra förmånliga paketerbjudanden där både avgassystem och arbetskostnad ingår.

Före/ -Efter besiktning

Om du vill undvika onödigt pirr i magen inför besöket hos Bilprovningen kan vi hjälpa dig med en förbesiktning. På förbesiktningen kan vi förekomma och åtgärda tänkbara anmärkningar så du slipper de besvär och extra utgifter som en ombesiktning för med sig.

Fick du en tvåa på besiktningen? Det är enkelt ordnat. Allt du behöver göra är att ta med dig besiktningsprotokollet till vår verkstad så fixar vi resten. Vi kan även ordna att du får tillbaka bilen besiktigad och färdig att köra.